Amazon Quiz Answers April 30, 2021 | Win Prizes

0

Check out today’s Amazon Quiz Answers April 30, 2021. Make it a habit of gaining and improving your general knowledge. You may also win some cool Exciting prizes for what you do. The Amazon Quiz Time starts everyday at 8 AM and ends at 12 PM. Play this Amazon Daily quiz and get a chance to win exciting Prizes Everyday. Visit this ‘Today’s Amazon Quiz Answers‘ page everyday for updated Quiz Answers.

Amazon Daily Quiz Conduct Between 8 AM to 12 PM. You can Participate on Amazon Quiz and Chance to win Exciting Prizes. Timeradical Provide You All The Right Answer Of Amazon Daily Quiz. So You Can Give All Right Answer Daily. If You Lucky You Can Win Prizes Everyday.

Quiz NameDaily Amazon Quiz
Daily Amazon Quiz Time8 AM To 12 PM
Daily Amazon Quiz Date30 April 2021
Today’s Amazon Quiz PrizeExciting Prizes

How To Play Daily Amazon Quiz:

  • First Of Download Amazon App From Google Play Or App Store.
  • Install & Open Amazon Shopping Application.
  • Now Go To FunZone
  • Now Their You will See Today’s Amazon Quiz.
  • Tap On It & Click On Start
  • Now Answer The All 5 Question Right & Win Daily Exciting Prizes.

Amazon Quiz Answers April 30, 2021

Amazon Quiz Answers April 30

(Amazon Quiz Answers April 30, 2021 Will be Updated Between 12:10 AM. Please refresh)

Q1. Argyreia Sharadchandrajii’ A New Species Of Plant Discovered In Maharashtra’s Kolhapur District Has Been Named After Whom?

Ans: Sharad Pawar

Q2. Jofra Archer In The 2021 Squad For Which IPL Franchise, Is Likely To Miss The First 4 Matches Of The Season?

Ans: Rajasthan Royals

Q3. Which Famous Movie Personality Has Been Announced As The Latest Recipient Of The Dadasaheb Phalke Award?

Ans: Rajanikanth

Q4. The Company Whose Logo Has Been Taken Here, Takes Its Name From A Scientist Born In Which Present Day Country?

Ans: Croatia

Q5. Identify This Animal Also Known As The Gnu

Ans: Wildebeest


Amazon Quiz Answers April 30, 2021

Q1. The Steam Engine Of The First Passenger Train In India, Will Be Installed In The Premises Of Which Railway Station?

Ans: Thane Railway Station

Q2. Nearly 70% Of The 85000 H-1B Visas, Issued Every Year By The USA Are Used By Professionals From Which Country?

Ans: India

Q3. Which Of These Cricketers Has Received The Thar SUV Courtesy Anand Mahindra, In Return He Sent His Signed Gabba Test Debut Jersey?

Ans: T Natarajan

Q4. In Which Of These Thor Movies Does This Character Have A Major Role?

Ans: Thor: Ragnarok

Q5. This Is The Only Eagle That Is Solely Native To Which Continent?

Ans: North America


Amazon Quiz Answers April 28, 2021

Q1. Kraigg Brathwaite, The New Test Captain Of West Indies Was Born In Which Caribbean Island?

Ans: Barbados

Q2. On April 6th, The UN Observes International Day Of ____ For Development And Peace. Fill In The Blanks

Ans: Sport

Q3. Eshan Naqvi, Plays The Role Of Which Badminton Player In The Movie ‘Saina’, Starring Parineeti Chopra?

Ans: Parupalli Kashyap

Q4. This Breed Of Dog Originated In Which Of These Places And Was Brought To England By Fishermen In About 1800?

Ans: Newfoundland

Q5. This Animal Is Seen On The Logo Of Which Of These Organisations?

Ans: WWF


Amazon Quiz Answers April 27, 2021

Q1. On The Occasion Of National Maritime Day In India, Observed On April 5th, An Award Named What Is Presented?

Ans: Varuna

Q2. Recently, Which Of These Vaccines Was Denied Emergency Use Authorization In India By The Government’s Subject Expert Committee?

Ans: Sputnik- V

Q3. Which Organisation Headquartered In Vienna, Agreed To Gradually Ease Its Oil Output Cuts From May Onwards?

Ans: OPEC

Q4. The Defending Olympic Champion In Women’s Singles In This Sport Is From Which Country?

Ans: Spain

Q5. In The Marvel Cinematic Universe, This Superhero Is NOT Alive During The Timeline Of Which Of These Movies?

Ans: Spiderman: Far From Home


Amazon Quiz Answers April 26, 2021

Q1. During Easter, Confectioners In Which Country Often Make Chocolate Likenesses Of The Rabbit Sized Marsupial- The Bilby?

Ans: Australia

Q2. Pandit Ravi Shankar Was Born On April 7th, In Which City Known As A Pilgrimage Spot?

Ans: Varanasi

Q3. Amid COVID-19 Concerns, Which Tournament Usually The First Masters 1000 Event Of The ATP Season Was Postponed?

Ans:   Indian Wells

Q4. Which Is This Animal, That One May Encounter On The Way To Mount Everest?

Ans: Yak

Q5. This Is A Memorial Dedicated To Which Great Leader?

Ans: Martin Luther King Jnr


Amazon Quiz Answers April 23, 2021

Q1. In The Series Falcon And The Winter Soldier Who Is The US Government’s Choice To Become The New Captain America?

Ans: John Walker

Q2. The Controversial Interview Of Oprah Winfrey With Prince Harry And Meghan Markle Also Aired In India, Was Originally On Which Network?

Ans: CBS

Q3. It Has Been 10 Years Since India’s Iconic World Cup Triumph On April 2nd, 2011. Who Was India’s Top Run Getter In The Match?

Ans: Gautam Gambhir

Q4. Which Breed Of Cat, Gets Its Name From An Old Name Of This Country?

Ans: Siamese Cat

Q5. Which Indian State Gets Its Name From The Celestial Body Shown In This Visual?

Ans: Arunachal Pradesh


Amazon Quiz Answers April 21, 2021

Q1. ‘The Green Queens of India- Nation’s Pride’, is a book compilation of the extraordinary works done by which group of women?

Ans: Forest officers

Q2. NISAR is a joint Earth-observing mission between ISRO and which other space agency?

Ans: NASA

Q3. In a first, astronomers have recently detected a ‘Space hurricane’ in Earth’s upper atmosphere in which region?

Ans: North Pole

Q4. In which place will you have to go normally to experience this service?

Ans: Spa

Q5. What do you call this particular yoga pose?

Ans: Chakrasana


Amazon Quiz Answers April 20, 2021

Q1. Proficient in guerrilla tactics, the COBRA or Commando Battalion for Resolute Action is a special operation unit of which force?

Ans: CRPF

Q2. The Maitri Setu, also called The Gateway of Northeast, is built over the Feni River to link which state with Bangladesh?

Ans: Tripura

Q3. CROSSROAD which recently sold for $6.6 million, is the most expensive digital art of what kind?

Ans: Crypto Art

Q4. Which one of these is not a component of this activity?

Ans: Palette

Q5. Which of these actors played this character in a movie that also starred Nicole Kidman?

Ans: Val Kilmer


Amazon Quiz Answers April 19, 2021

Q1. Translated By Former Civil Servant Imitiaz Ahmad Sahibzada, The Frontier Gandhi: My Life And Struggle Is The Autobiography Of Whom?

Ans: Abdul Ghaffar Khan

Q2. In Response To The Crisis Triggered By A Severe Drought, India Sent Food And Medical Supplies To Which Island Nation In March 2021?

Ans: Madagascar

Q3. The Torch Relay For The Tokyo Olympics Started In Which Place, Devastated By The 2011 Earthquake, Tsunami And Meltdown Of Nuclear Reactors?

Ans: Fukushima

Q4. In Which University Can You Get A Degree To Make This Particular Beverage?

Ans: Cornell

Q5. He Sacrificed A Part Of Himself To Create Which Weapon In The Marvel Cinematic Universe?

Ans: Stormbreaker


Amazon Quiz Answers April 19, 2021

Q1. Translated By Former Civil Servant Imitiaz Ahmad Sahibzada, The Frontier Gandhi: My Life And Struggle Is The Autobiography Of Whom?

Ans: Abdul Ghaffar Khan

Q2. In Response To The Crisis Triggered By A Severe Drought, India Sent Food And Medical Supplies To Which Island Nation In March 2021?

Ans: Madagascar

Q3. The Torch Relay For The Tokyo Olympics Started In Which Place, Devastated By The 2011 Earthquake, Tsunami And Meltdown Of Nuclear Reactors?

Ans: Fukushima

Q4. In Which University Can You Get A Degree To Make This Particular Beverage?

Ans: Cornell

Q5. He Sacrificed A Part Of Himself To Create Which Weapon In The Marvel Cinematic Universe?

Ans: Stormbreaker


Q1. Which National Park, That Launched Night Safaris In March 2021, Is Home To One Of The Highest Density Of Royal Bengal Tigers In The World?

Ans: Bandhavgarh National Park

Q2. Iranaitivu Island In The Gulf Of Mannar, In News As A Proposed Burial Site For COVID-19 Victims, Is A Part Of Which Country?

Ans: Sri Lanka

Q3. Who Was The First Player To Win Man Of The Match For India In An ODI In 2021?

Ans: Shikhar Dhawan

Q4. This Creature Is The National Animal Of Which Country?

Ans: Scotland

Q5. What Do The Initials Written On This Candy Stand For?

Ans: Mars And Murrie


Amazon Quiz Answers April 17, 2021

Q1. Kadapala Rithvika Sri, A 9-Year-Old Girl From Andhra Pradesh, Became Asia’s Youngest Girl To Climb Which African Peak In March 2021?

Ans: Mount Kilimanjaro

Q2. Iron Rich ‘Bao-Dhan’ Is Grown Without The Use Of Chemical Fertilizers In Which Indian State?

Ans: Assam

Q3. As Per The Guiness Book Of World Records, Acqua Di Cristallo Tributo A Modigliani Occupies What Distinction?

Ans: Most Expensive Bottle Of Water In The World

Q4. Most Expensive Bottle Of Water In The World

Ans: Pixar

Q5. The Young Males Of This Species Are Known As?

Ans: Colt

 


Amazon Quiz Answers April 16, 2021

Q1. In Which Country Is A Massive Public Protest, Referred To As The “Five Twos Revolution”, Taking Place?

Ans: Myanmar

Q2. Aryabhatta Research Institute Of Observational Sciences, Who Recently Built An Indigenous Spectrograph, Is Located In Which Hillstation?

Ans: Nainital

Q3. During The Recent T20I Series Between The Indian Women’s Team And The South African Women’s Team, Who Won Player Of The Series?

Ans: Shafali Verma

Q4. What Is The Name Of This Difficult To Prepare Exotic Vegetable?

Ans: Artichoke

Q5. What Do You Call The Person Who Is Obsessed With Collecting This Item?

Ans: Sneakerhead

 


Amazon Quiz Answers April 16, 2021

Q1. Recently, A National Committee Was Formed To Celebrate What In 2022 In The Form Of Azadi Ka Amrit Mahotsav?

Ans: 75 Years Of India’s Independence

Q2. The Immense Chicxulub Crater, That May Have Caused The Extinction Of Dinosaurs, Is Located Underneath The Yucatan Peninsula In Which Nation?

Ans: Mexico

Q3. In An ODI Match At Which Venue In 2021, Did You Have 1 Pair Of Brothers Representing India And Another Pair Representing England?

Ans: Pune

Q4. Which Necessary Phone Peripheral Was Recently Removed From The Box Of The Newest Version Of This Particular Mobile Phone?

Ans: Both Of These

Q5. These Animals Can Eat Upto A Kilogram Of What Per Day?

Ans: Eucalyptus Leaves

 


Amazon Quiz Answers April 14, 2021

Q1. In March 2021, Who Became The Third Batsman In International Cricket To Smash A Bowler For Six Consecutive Sixes?

Ans: Kieron Pollard

Q2. Mohamed Mahmoud Al Khaja Is The UAE’s First Ambassador To Which Country?

Ans: Israel

Q3. India’s And Asia’s First National Dolphin Research Centre Is Being Set Up In Which State?

Ans: Bihar

Q4. Which Company Bought This Brand Of VR Headsets?

Ans: Facebook

Q5. Which Animal Is Associated With This Brand Of Sports Goods?

Ans: Puma

 


Amazon Quiz Answers April 13, 2021

Q1. In March 2021, the UN General Assembly adopted an India-sponsored resolution declaring 2023 as the International Year of what?

Ans: Millets

Q2. Which country is building the world’s first platypus sanctuary?

Ans: Australia

Q3. Which surveillance satellite, built by PES University students for DRDO, was deployed in space to monitor the Indian Ocean Region?

Ans: SindhuNetra

Q4. In which story is this animal referred to as “Kichi”?

Ans: Mowgli

Q5. What particular phrase is associated with this Google product?

Ans: Hey Google!

 


Amazon Quiz Answers April 12, 2021

Q1. According To The Hurun Global Rich List 2021, Which Country Leads With The Most Number Of Billionaires At 1058?

Ans: China

Q2. Hosting Nearly 62,000 People, The Al Hol Camp Is One Of The Largest Refugee Camps In Which Conflict Ridden Country?

Ans: Syria

Q3. Which Is The First Dedicated Commercial Mission Of NewSpace India Limited?

Ans: Amazonia-1

Q4. This Is A Cosplay Of A DC Character, Named What?

Ans: Diana

Q5. Which Technology Company Produces This Product?

Ans: Microsoft

 


Amazon Quiz Answers April 11, 2021

Q1. What’s The Name Of The New Network After The Merger Of Lok Sabha TV And Rajya Sabha TV?

Ans: Sansad TV

Q2. Which Of These Is A Domestic Twenty20 Cricket Championship In India?

Ans: Syed Mushtaq Ali Trophy

Q3. India Observes Which Of The Following Days Every Year On March 16?

Ans: National Vaccination Day

Q4. As Of 2021, Who Holds The World Record For The Most Top Level Championship Titles In This Particular Sport?

Ans: Giacomo Agostini

Q5. Which Of These Actors Plays The Role Of This Norse God In The Marvel Cinematic Universe?

Ans: Chris Hemsworth

 


Amazon Quiz Answers April 10, 2021

Q1. Michael Somare, Who Passed Away Recently, Was The ‘Grand Chief’ And The ‘Father Of The Nation’ Of Which Country?

Ans: Papua New Guinea

Q2. “Forests And Livelihoods: Sustaining People And Planet” Was The Theme Of Which Day Celebrated By UN On 3rd March 2021?

Ans: World Wildlife Day

Q3. In Collaboration With Which Prestigious Institution Will The Govt Of India Set Up The Country’s First Centre For Excellence In Gaming?

Ans: IIT Bombay

Q4. The Monument In This Picture Was Built As An Entrance To What?

Ans: World’s Fair

Q5. Which Country Is The First In Per-Capita Consumption Of The Meat That Comes From This Particular Bird?

Ans: Israel

 


Amazon Quiz Answers April 8, 2021

Q1. In March 2021, Which Indian Wrestler Grabbed The 53kg Gold Medal At Ukraine And Reached The World Number One Rank?

Ans: Vinesh Phogat

Q2. As A Sustainability Commitment, Which Company Made The World’s First Ever Consumer PC Using Plastic Waste In Ocean In 2021?

Ans: HP

Q3. Who Won The 2021 Golden Globe Award For Best TV Series?

Ans: The Crown

Q4. What Is The Name Of The Famous Speech Given By This Icon?

Ans: I Have A Dream

Q5. The Birth Of Whom Is Being Portrayed In This Picture?

Ans: Jesus Christ

 


Amazon Quiz Answers April 7, 2021

Q1. Which Indian state is the host of Indian Women’s League 2021 football tournament?

Ans: Odisha

Q2. Which film won the 2021 Golden Globe Award for Best Drama film?

Ans: Nomadland

Q3. Who has developed and launched a secure messaging application named Secure Application for the Internet (SAI)?

Ans: Indian Army

Q4. In which place will you find this important American building?

Ans: Washington D.C

Q5. With which festival is this candy associated with?

Ans: Christmas

 


Amazon Quiz Answers April 6, 2021

Q1. Dulanga Coal Mine recently became operational in which state of India?

Ans: Odisha

Q2. IAF jets participated in the 70th anniversary celebrations of which country’s Air Force?

Ans: Sri Lanka

Q3. Which organisation has issued a Purple Notice to its 194 member countries outlining a specific modus operandi on dating applications?

Ans: INTERPOL

Q4. What is the name of this character from the Narnia book series?

Ans: Mr Tumnus

Q5. This player recently made his comeback to the tennis court after a year, playing in which Asian country?

Ans: Qatar

 


Amazon Quiz Answers April 5, 2021

Q1. Which observer-member of the Arctic Council has recently released a draft Arctic policy?

Ans: India

Q2. Which country’s ambassador was Diplomat Luca Attanasio, who recently got killed in the Democratic Republic of the Congo?

Ans: Italy

Q3. All the matches in the T20 international series between India and England in 2021 would be played in which city?

Ans: Ahmedabad

Q4. In which fictional universe do you use this place as a magical portal?

Ans: Harry Potter

Q5. What phenomenon causes this beautiful spectacle usually seen on the poles of the Earth?

Ans: Solar Wind

 


Amazon Quiz Answers April 4, 2021

Q1. Indian has been constructing the world’s highest railway bridge over which river?

Ans: Chenab

Q2. Which film got the 2021 Dadasaheb Phalke International Film Festival Award for ‘Best Film’?

Ans: Tanhaji

Q3. Which Indian space scientist was recently honoured in a Google Doodle released in March 2021?

Ans: UR Rao

Q4. Which astrological sign does this animal represent?

Ans: Cancer

Q5. In which movie does the actor represented here dress up as an old lady, to spend more time with his children?

Ans: Mrs Doubtfire

 


Amazon Quiz Answers April 3, 2021

Q1. Which country recently became the first country in the world to receive vaccines under the UN-backed Covax scheme?

Ans: Ghana

Q2. Rashtra Pratham – 82 varshon ki Swarnim Gatha’ is a recently released book chronicling the history of which force?

Ans: CRPF

Q3. Elizabeth Ann is a clone of which endangered animal, created by scientists in the US

Ans: Black-footed ferret

Q4. Which of these dishes found in the iconic Paradise restaurant contains this fruit as the central ingredient?

Ans: Qubani ka Meeth

Q5. When this letter was sent to Harry Potter, which family used to stay at the address mentioned in this letter?

Ans: Dursleys

 


Amazon Quiz Answers April 2, 2021

Q1. Which city intends to have the first undersea tunnel of India by the year 2023?

Ans: Mumbai

Q2. Which country recently opened a National Ministry for Extraterrestrial Space Affairs, The Moon and Other Celestial Bodies?

Ans: Nicaragua

Q3. Who is the first woman to serve as the United States secretary of the treasury?

Ans: Janet Yellen

Q4. In the nursery rhyme “The Farmer in the Dell”, what did this domestic animal take?

Ans: Mouse

Q5. What recreational and competitive adventure sport is being performed by the man in the picture?

Ans: Paragliding

 


Amazon Quiz Answers April 1, 2021

Q1. Kalanamak rice, cultivated since the Buddhist period, comes from which Indian state?

Ans: Uttar Pradesh

Q2. What rare mineral with links to Mars has recently been found in the deep ice core of the white continent Antarctica?

Ans: Jarosite

Q3. Which of these countries recently opened military recruitment to women?

Ans: Saudi Arabia

Q4. What is the white ball called in this sport?

Ans: Cue ball

Q5. The name of this, is also the name of an aircraft in which of these airlines?

Ans: Spicejet


Other Ongoing Quiz

Flipkart FYI Quiz Answers 2021 | Win Prizes

Flipkart Daily Trivia Answers 2021 | Win Exciting prizes

Flipkart Fake Or Not Answers | Win exciting Gifts


Amazon Quiz Term & Conditions:

  • This Daily Quiz Time is brought to you by Amazon Seller Services Private Limited  and made available to you by Amazon Seller Services Private Limited
  • you will be bound by these Term & Conditions and you acknowledge and agree that you satisfy all Contest eligibility requirements as provided herein below.
  • These T&Cs are in addition to the Amazon.in Conditions of Use to which you agree by using www.amazon.in and its mobile/tablet application or mobile site thereof (collectively hereinafter referred to as “Amazon.in”).
  • To the extent the Amazon.in Conditions of Use are inconsistent with these T&Cs; these T&Cs will prevail with respect to the Contest only.
  • For the purposes of these T&Cs, wherever the context so requires “You” or “Your” shall mean any natural person who is a participant in the Contest.

You Can Read Time Radical on Telegram now


Previous articleCRED 7 Days Mega Jackpot Contest Win 1 Bitcoin, iphone 12
Next articleAmazon Quiz Answers 2 May, 2021 | Win Prizes
Time Radical is India's Most Populer News Portal, Provide Daily News Of Politics, Sports, Finance, Entertainment, Jobs, Health, Education, Lifestyle, World News & Much More.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here